26.01.2019

Спортски успеси наших ученика у школској 2017/18. години


Крај једне и почетак нове године увек је време за сабирање утисака. Када су у питању наши млади спортисти, треба истаћи да је претходна школска година била успешна за многе од њих.


bigstock-Group-Of-Sporty-Children-Frien-74240860.jpg

Наши основци такмичили су се у атлетици, стоном тенису, пливању, малом фудбалу и одбојци.

У женској конкуренцији основних школа, посебно треба истаћи стонотенисерке ОШ „Доситеј Обрадовић“ које су оствариле убедљиво највећи број бодова у стоном тенису у Срему и освојиле прво место, као и атлетичарке ОШ „Милице Стојадиновић Српкиња“ за запажене резултате. Треба нагласити и то да се према укупном броју остварених бодова у женској конкуренцији, међу 38 основних школа у Срему, ОШ „Доситеј Обрадовић“ нашла на осмом месту.

У мушкој конкуренцији, највише успеха у нашој општини имали су пливачи ОШ „Милице Стојадиновић Српкиња“ који су према броју бодова пети у Срему.

Ученици Средње стручне школе „Борислав Михајловић Михиз“ такмичили су се у кошарци и стоном тенису у мушкој категорији. Најуспешнија је била екипа стонотенисера која је успела да се позиционира на сјајно друго место у Срему, одмах иза инђијске гимназије.

Бодовање је урађено на основу Правилника Савеза за школски спорт Срема на такмичењима окружног, међуокружног и републичког нивоа у оквиру Олимпијских спортских игара ученика Републике Србије (ОСИУРС) у школској 2017/18. години.

Честитамо на успеху нашим младим спортским надама и њиховим наставницима!