12.03.2019

ПОЧЕЛА ПРИЈАВА ЗА КАРТИЦУ СА ПОПУСТИМА ЗА ПОРОДИЦЕ СА ТРОЈЕ И ВИШЕ ДЕЦЕ


Отпочела је пријава за такозвану Поносну картицу „Цена минус за 3+“ на коју имају право породице са троје и више деце са територије општине Ириг, а којом ће оне моћи да плаћају робу и услуге са одређеним попустима.


__.jpg

Идеја за Поносну картицу „Цена минус за 3+“ потекла је од Покрета за децу „Три плус“ из Чачка који се од 2017. бори против беле куге организовањем разних акција. У склопу ове акције замишљено је да се Поносном картицом обезбеди повољнија куповина и тако подрже породице са троје и више деце, као и да се мотивишу мање породице за проширење. Општина Ириг, у жељи да постане део једног овако племенитог пројекта, постала је партнер са Покретом „Три плус“ одлуком Скупштине Општине Ириг из децембра 2018. године.

- Општина Ириг је поносна на породице које имају троје и више деце јер је у данашње време то заиста подухват, а на овај начин пружамо свима њима подршку и мотивишемо да се број деце увећава – наводи председник општине Ириг, Стеван Казимировић.

Како је раније писано, ова картица омогућава куповину у преко 60 великих трговинских ланаца (Метро, Аман, Техноманија, Ђак итд.), међутим, у општинама које су такође партнери у овом пројекту, одазвали су се и локални привредници који нуде своје услуге по повољнијим ценама, а иришка локална самоуправа жели да прати овај тренд. 

- Ова акција се не односи само на дечје играонице, произвођаче и продавнице дечје гардеробе, обуће, хигијене и играчака, већ обухвата трговинске радње широке потрошње, здравствене, образовне и занатске услуге, јер је циљ да сви чланови породице имају користи. С тим у вези, желео бих да позовем све лекаре, стоматологе, аутомеханичаре, вулканизере, обућаре, школе страних језика, спортске клубове и друге заинтересоване привреднике са наше територије да се прикључе нашој акцији којом бисмо заједно показали одговорност, озбиљност и подршку у решавању проблема депопулизације у иришкој општини, а самим тим и у Републици Србији – рекао је Казимировић.

Услов за пријаву за Поносну картицу „Цена минус за 3+“ је да је најмлађе дете млађе од 18 година. Обрасце за пријаву можете преузети на: http://irig.rs/2019/03/Конкретна-помоћ-општине-Ириг.

Попуњене обрасце треба предати на шалтеру писарнице у Услужном центру Општинске управе Општине Ириг или их доставити у своју месну канцеларију, најкасније до 26. марта 2019.