28.05.2019

Одобрена средства за израду плана детаљне регулације центра у Врднику


Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине одобрио је милион динара за финансирање израде пројектне документације за израду плана детаљне регулације центра у Врднику. 


potpisivanje_pdr_2.jpg

Израда плана детаљне регулације предуслов је за даље пројектовање и уређење централног дела Бање Врдник које ће подразумевати комплетну реконструкцију парка и пијаце, те тако центар насеља учинити атрактивнијим и функционалнијим.  

- Уређењем јавних површина наше место постаће лепше свима, како становницима Врдника, тако и туристима. Овај пројекат, што је најбитније, биће свима од користи, а даваоци туристичких услуга забележиће, засигурно, пораст броја ноћења - наводи заменик председника општине Ириг, Миодраг Бебић.  

Укупна вредност пројекта израде пројектне документације износи око 2 милиона динара, од којих ће половину обезбедити Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине, а другу половину Општина Ириг.

 Овај пројекат заједно са пројектом уређења градског парка у Иригу реализоваће се у склопу великог пројекта „Буђење Фрушке горе“ који удруженим снагама реализују Покрајинска влада и Фондација „Нови Сад 2021“. Подсећамо да је иришка општина, заједно са Беочином и Сремским Карловцима, у „Зони 021“ у оквиру Фондације „Нови Сад 2021“.   


vrdnik3.jpg