04.07.2019

ПРИЈЕМ НАЈБОЉИХ УЧЕНИКА У ОПШТИНИ ЗА ШКОЛСКУ 2018/19. ГОДИНУ


Данас је у Свечаној сали Општине Ириг одржан пријем најуспешнијих ученика у претходној школској години са територије наше општине: ђаци генерације, добитници дипломе „Вук Стефановић Караџић“ и ученици који су постигли изванредне резултате на такмичењима републичког, покрајинског и окружног ранга.


IMG_0276.jpg

Традиционално у ово време сумирају се успеси постигнути током школовања. Општина Ириг, као и до сада, организује пријем најуспешнијих ученика и награђује их за труд и резултате које су остварили.

На почетку пријема, начелница Општинске управе Општине Ириг, Оливера Филиповић Протић, упутила је свим ученицима искрене честитке истакавши значај њиховог успеха.

- Желела бих да вас је више и да нам је ова просторија у којој се налазимо тесна као претходних година, али то не умањује ваш успех, шта више, чини га огромним. Такође, доказали сте да ко вредно реди, труд му се исплати – рекла је начелница.

Честиткама се придружио председник Општине Ириг, Стеван Казимировић, и нагласио да овим чином награђивања жели да стави до знања свим успешним ђацима да неко прати и уважава њихов успех, као и да их мотивише да истим стопама наставе током даљег школовања.

Према речима Милице Томић, задужене за ученичка и студентска питања и стандард у иришкој Општинској управи, ове године награђени су само ученици основних школа, јер међу ученицима средње и музичке школе, нажалост, није било одговарајућих кандидата. Ученици основних школа награђени су према постигнућима током школовања, па су тако ученице генерације, Јована Секулић из ОШ „Доситеј Обрадовић“ Ириг и Маја Аврамовић из ОШ „Милица Стојадиновић Српкиња“ Врдник, награђене са по 12.000 динара.

Значај овакве награде и планове за даље најбоље у генерацији поделиле су са присутнима.

Маја Аврамовић планира да настави школовање у економској школи у Сремској Митровици, Јована Секулић у техничкој школи у Новом Саду, а обе су сложиле да их ова награда подстиче да раде напорно и да буду вредне као и до сада.

10.000 динара и књиге издвојене су за носиоце „Вукове“ дипломе, међу којима је, поред ученица генерације, Јелена Бабић из ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Ирига.

Новчану награду у износу од 8.000 динара добила је Нина Варга, ученица 7. разреда ОШ „Доситеј Обрадовић“ за освојено 1. место на републичком такмичењу ауторског стрипа, док је са 5.000 динара награђен Ненад Шеат, ученик 8. разреда ОШ „Доситеј Обрадовић“ за освојено 1. место на покрајинском такмичењу из техничког и информатичког образовања.

Ученицима који су освојили једно од прва три места на окружним такмичењима уручена је симболична награда. Међу њима су: Ивана Лончар, Мирко Унтербергер, Теодора Стојчевић, Роберт Гргуричин, Добривоје Лукић, Милица Милановић, Стефан Жутић, Тамара Бабић, Ненад Шеат, Петар Богнар, Дебора Кришто и Марко Пардовицки.

Општина Ириг још једном честита ученицима и свима онима који су дали допринос да се нађу међу најбољима.


IMG_0233.jpg