09.09.2019

Основна школа „Доситеј Обрадовић“ део пројекта „Другаријада – камп пријатељства“


Основна школа „Доситеј Обрадовић“ потписала је сарадњу са Фондацијом Новак Ђоковић на пројекту „Другаријада – камп пријатељства“ који ће се одржати од 16. до 21. септембра 2019. на Копаонику. 

 


IMG_2604.jpg

Овај камп се организује седми пут, а циљ пројекта је креирање подстицајне средине која подржава развој позитивних животних вештина, изражавање индивидуалности и стицања нових искустава код деце узраста од 7 до 10 година. Кроз различите едукативне и спортске радионице, програме и заједничке активности деца имају прилике да стекну нова знања, нове вештине, здраве навике, да се баве спортом и остваре нова познанства и пријатељства. 


На овогодишњој „Другаријади“ план Фондације је да угости око 130 ђака који похађају наставу у издвојеним, комбинованим одељењима из шест општина широм Србије – Власотинце, Алексинац, Крагујевац, Смедерево, Сремска Митровица и Ириг. 


Из Ирига ће учествовати двадесет два ученика са учитељима из села Шатринци и Крушедол. Према речима директорице школе, Сање Николић, ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Ирига изабрана је међу тринаест школа на основу вишенедељног истраживања Фондације, на основу досадашњих успеха школе, добре сарадње са родитељима, ђацима, учитељима и читавом заједницом, и посебно на основу броја ђака. 


- Број ђака је био врло значајан услов јер је у оваквим срединама ретко испуњена квота за рекреативну наставу, а која је од великог значаја за развој деце у том узрасту – рекла је директорица Николић.


У склопу многобројних активности које ће бити организоване, малишани ће имати прилику да се друже и ближе упознају кроз различите радионице: спортско-рекреативне, радионице усмерене на правилан развој тела и мишића, радионица здраве хране, курса пливања и сналажења у води, као и осталих активности кроз које ће моћи да искажу креативност и таленат. Такође, деца ће бити у прилици да кроз излете упознају Копаоник.