24.10.2019

Отворен забавно-рекреативни парк у Врднику


Врдник као туристичка дестинација у развоју полако обогаћује своју понуду, па је тако овај сунчани октобарски дан искоришћен за свечано отварање забавно-рекреативног парка надомак хотела „Термал“ и „Премијер аква“ уз присуство државног секретара Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Мирослава Кнежевића, покрајинског посланика Тихомира Стојаковића и локалних функционера на челу са председником општине Ириг, Стеваном Казимировићем.


IMG_0809.jpeg

Туристичка организација општине Ириг конкурисала је са овим пројектом код Министарства трговине, туризма и телекомуникација за који је одобрено 4 милиона динара. Од 2015. године до сада ресорно Министарство издвојило је преко 26 милиона динара за развој различитих туристичких садржаја у Иригу и Врднику.  

- Влада Републике Србије у складу са развојном политиком коју води улаже у туристичке садржаје, посебно у дестинације које су у развоју. Врдник и Фрушка гора представљају дестинацију у развоју и када погледате, не само квалитет ваздуха, лековити фактор, него и богато културно-историјско наслеђе и велике инвестиције које се реализују, пре свега у смештајне капацитете, а затим и у туристичку инфраструктуру. Заиста то све морамо испратити додатним садржајима као што је овај и омогућити гостима који долазе у Врдник да на прави начин троше своје време – рекао је секретар.

Врдник остварује изузетне резултате у туризму што се види на основу високе стопе раста домаћих и страних гостију. Према речима секретара, ове године је скоро 18% више грађана са ваучерима који долазе у Бању Врдник, што указује на то да дестинација има прави основ за даљи развој и да ће је као такву подржавати у будућности.

Државни секретар Кнежевић искористио је да најави реконструкцију градског парка у Иригу за који је ресорно Министарство определило 15 милиона динара.

 

 Поред Министарства, значајна средства за израду овог парка издвојила је и Општина Ириг која је обезбедила сву потребну документацију и откупила плац. Процедура око обезбеђивања документације није била једноставна како наводи заменик председника општине Ириг, Миодраг Бебић и истиче значај оваквог пројекта за туристе, али и мештане.  

- Ово је кутак који је намењен свим узрастима – од најмлађих па до старије популације, рекреативцима, али и оним нешто озбиљнијим спортистима. Ту је дечји мобилијар, теретана на отвореном, терен за боћање, као и фонтана да оплемени цео простор. Парк је 24 часа под видео-надзором ради безбедности деце, али и спречавања вандализма. Драго ми је што Врдник добија занимљив кутак за све нас и захваљујем се пре свега Министарству туризма које већ трећу годину додељује средства нашој општини. Надам се да ће се сарадња наставити у наредном периоду како бисмо сличним пројектима повећали број домаћих и страних туриста који ће остајати више дана код нас – рекао је Бебић.

Радове на уређењу забавно-рекреативног парка извело је Јавно предузеће „Комуналац“ Ириг.


IMG_0794.jpeg

IMG_0838.jpeg

IMG_0822.jpeg

IMG_0797.jpeg