11.03.2020

Обилазак радова на путу Иришки венац – Змајевац


Председник Покрајинске владе Игор Мировић у пратњи директора Управе за капитална улагања Недељка Ковачевића, покрајинског секретара за регионални развој,

међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњена Бјелића, председника


IMG_6960.jpeg

општине Ириг Стевана Казимировића и покрајинског посланика Тихомира Стојаковића обишао je радове на реконструкцији деонице Гребенског пута Иришки венац – Змајевац.

„Почели су радови на последњој, најугроженијој деоници Гребенског пута у дужини од 4,7 километара, за шта је Покрајинска влада преко Управе за капитална улагања издвојила 220 милиона динара“, рекао је Мировић и подсетио да су до сада реконструисане и деонице Банстол – одмаралиште Електровојводине – Иришки венац.

Завршетак радова на овој деоници Гребенског пута очекује се на пролеће и, према речима председника Мировића, баш у време када ће на овом делу Фрушке горе врвети од излетника, туриста и бициклиста.

„Пут који се наставља од Змајевца на Гребенском путу је у нешто бољем стању. Тамо, такође, има деоница које захтевају реконструкцију, али нису биле овако угрожене. Овим заправо испуњавамо обећање да ћемо у мандату ове Покрајинске владе завршити рехабилитацију најугроженијих делова Гребенског пута, на корист свих грађана“, закључио је Мировић.

Председник општине Ириг Стеван Казимировић рекао је да су радови на реконструкцији Гребенског пута изузетно важни и за мештане и за туристе. „Надомак завршетка ове деонице налази се скретање за нашу Бању Врдник која је у јануару према подацима Републичког завода за статистику била најпосећенија у Војводини и друга по посећености у Србији, тако да ће ова инвестиција значајно допринети очувању таквог статуса Бање, а грађанима и туристима омогућити једноставан приступ Врднику и другим бројним садржајима Фрушке горе“, изјавио је Казимировић.


IMG_6963.jpeg

IMG_1338.jpeg

IMG_6956.jpeg