26.12.2019

"Фрушке терме" – Србија се позиционира на термалној карти


Председник Александар Вучић обишао је хотел "Фрушке терме" на Фрушкој гори, један од највећих у Србији. Најавио је да ће бити урађен пут од 9,5 километара до Иришког венца, како би био "ближи" туристима.


IMG_4979.jpg

Александар Вучић је, са власником и директором хотела Милинком Цицмилом и запосленима, обишао комплекс који је отворен у септембру, а простире се на 29.000 квадратних метара. 

Улагања у туризам

Туризам је једна од нових индустријских грана у које Србија улаже новац, што ће бити изражено и у инвестиционом плану "Србија 2025", изјавио је председник Александар Вучић.

Он је рекао да Србија жели да сачува највећи део гостију, посебно платежно снажнијих, те истакао да је важно да се направе и нове туристичке дестинације у земљи.

Како је навео, улагаће се новац у пристаништа, марине и плаже на Дунаву, затим у Браничевски округ, јер је сиромашнији и мање насељен, као и у Војводину и на север Србије.

Дрзава ће подржати и домаће инвеститоре који буду инвестирали у нове туристичке капацитете.

Констатујући да је хотел јако леп, Вучић је рекао да је у њега уложено 28 милиона евра и да је део дала држава.

"То је заслужило подршку државе и добило је подршку државе", нагласио је Вучић.

Каже да је за њега важно да наши грађани више неће морати да иду у мађарске и словеначке бање и додао да је уверен да ће више људи долазити овде.

"Поносан сам на Србију што ово има", нагласио је председник и додао да је поносан и на то што су се власници вратили из иностранства и решили да улажу у своју земљу.

Одговарајући на питање новинара током обиласка новог хотела, Вучић је рекао да за такве објекте нису потребни туристички ваучери, који су били потребни у време кризе, и да сада треба да разговарамо о тзв. луксузним ваучерима.

Изразио је очекивање да ће власници, ипак, наћи цену која је прихватљива грађанима и истакао да у тако луксузним туристичким објектима грађани много више треба да плате у Словенији и другим земљама, иако ће код нас добити бољу услугу.

"Ово је много боље и на вишем нивоу. Што би онда негде друге остављали новац", поручио је Вучић и додао да на Фрушкој гори могу туристи да виде и 16 прелепих манастира и да пробају сјајна фушкогорска вина.

Србија се први пут позиционира на термалној карти, рекао је председник и додао да Србија има пуно извора термалне воде, али да није имала уређене хотеле којима је могла да се поноси.

Каже да "Фрушкогорске терме" већ запошљавају 215 људи и да то пуно значи за Врдник, Ириг и околна места.

 

Реконструкција пута од Иришке петље

Вучић је рекао да ће бити реконструисан пут од 9,5 километара пута од Иришке петље, тако што ће бити проширен за око пола метра, као и да ће тај туристички центар бити приступачнији туристима који долазе из правца БиХ када буде завршена изградња аутопута и брзе саобраћајнице Рума – Шабац – Лозница.

Изразио је очекивање да ће у "Фрушкогорске терме" долазити и туристи из Словеније, Хрватске и других земаља у региону.

Власник хотела Цицмил је током обиласка рекао да се комплекс простирне на укупно 35.000 квадрата, као и да је 22.000 квадрата са базенима испод земље.

"Мислим да је ово сада наш највећи хотел", рекао је Цицмил.

Хотел располаже са 205 соба и апартмана, од којих су четири собе прилагођене особама са инвалидитетом.

Термални спа центар се простире на 7.500 квадратних метара са 12 сауна и парних купатила и осам базена са термо-минералном водом укупне водене површине око 1.500 квадратних метара.

Хотелски комплекс "Фрушке терме" део је "Промонт Групе" која у оквиру свог пословања поседује и Хотел "Премиер Аква" и етно комплекс "Врдничка кула". 

Хотел су са председником обишли и министар пољопривреде Бранислав Недимовић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, директор "Србијагаса" Душан Бајатовић.

 

Извор: http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/politika/3787328/vucic-obisao-hotel-fruske-terme.html  

Фото: СНС