11.08.2015

Дани бостана у Ривици


За викенд су у Ривици обележени 20. Дани бостана у организацији Завичајног друштва “Фрушкогорје” и Месне заједнице Ривица под покровитељством Општине Ириг, Туристичке организације и уз подршку Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство и Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова.

____-_____-_-_____-_____.jpg

Ову манифестацију су у 17 сати отворили оганизатори и челник покрајинске Владе, а затим су на позорници испред Дома културе наступили домаћини из Културно-уметничког друштва “Боривоје Ћирић Туре”.

Традиционално се сваке година одржава такмичење у неколико дисциплина. Награду за најбољи бостан добио је Милорад Јовичић, најтежа лубеница припадала је Светозару Бркићу, у дисциплини пуцање бичем најбољи је био Бане Пајић, док је најбржи у једењу лубенице био Влада Пајић.

Ривичани су овог пута имали богат програм, те је поред такмичења, први пут одржан и Дечији фестивал “Деца Војводине” у оквиру кога су учествовали фолклорна друштва из Мошорина, Врдника, Вилова, Нових Бановаца и домаћини из Ривице.