14.09.2015

Стижу Пударски дани!


Остало је још два дана до 23. Пударских дана у Иригу. Дани вина обележавају се сваке године у септембру, те Ирижани припремају богат програм за све госте који ће посетити овај вински крај, који је надалеко познат управо због винара и виноградара.

grape.jpg

Као што је већ најављено, почетак манифестације заказан је за среду за 19.30, када ће се одржати поетско вече "Песничка плетеница" у организацији Српске читаонице. Током свих дана биће организована и продајна изложба вина, грожђа и воћа, а у суботу и продајна изложба сремских колача и уникатних сувенира. Програм ће увеличати и наступи културно-уметничких друштава, дефиле фењера и бундева, маскенбал, разни дечији програми, али и такмичење у кувању пударског паприкаша.

Организатори ове манифестације су Општина Ириг, Туристичка организација Општине Ириг, Месна заједница Ириг и Друштво Ирижана, који су се и ове године потрудили да овим догађајем што боље промовишу ову сремачку општину, али и њен туристички потенцијал.

-Поред бројних учесника, ове године ћемо први пут да угостимо наше пријатеље из Дрвара из Босне и Херцеговине, са којима ћемо током ове манифестације потписати протокол о сарадњи између наше две општине, која ће, надам се, пре свега имплицирати почетак једног лепог пријатељства, а затим и сарадњу на свим нивоима, рекао је Драган Драгичевић, директор ТО Општине Ириг.

Он такође додаје да је пријатељство започето као сарадња планинарских и културно-уметничких друштава из Ирига и Дрвара и да је то пријатељство представљало почетак сарадње локалних самоурава.

Уз велику помоћ спонзора, као и Министарства за трговину и туризам, који је уједино и покровитељ ове манифестације, учесници Пударских дана и ове године биће познати извођачи српске естраде. У четвртак ће наступити румска етно група "Врело", у петак "Освајачи", а субота је резервисана за "Лексингтон бенд".