07.10.2015

Локална самоуправа обезбедила играчке свим вртићима у иришкој општини


Прва недеља октобра традиционално је посвећена деци. Дечију недељу низом активности обележава и Дечија установа “Дечија радост” Ириг.

12067265_10207649128490295_1768978608_n.jpg

Данас су Стеван Казимировић председник Општине Ириг, Лидија Томић, директорка ДУ “Дечија радост”, као и новоизабрана начелница Општинске управе Оливера Филиповић Протић обишли све вртиће на територији Општине Ириг, где су поделили поклон пакетиће и играчке деци предшколског узраста.

-Данас смо малишанима у свим вртићима који сун а територији наше општине поделили пакете играчака. Желимо да им укажемо н то дас у они наша будућност и да о њима бринимо током целе године, а не само ове недеље, рекао је први човек иришке општине.

Овогодишњи мото дечије недеље је “Подршка породици је најбоља подршка деци“. Лидија Томић, директорица ДУ „Дечија радост“, истакла је данас током обиласка да је породица примарна карика у одрастању сваког појединца, и да је изузетно важно да се комплетној јавности скрене пажња на значај и улогу живота у породици. Колико дете може да оствари своја права у породици важно је и за његов здрав и физички и психички развој за његову социјалну и безбедну средину, тако да је сврха целокупне заједнице да брину и да подрже породице, посебно данас када у породици постоје многобројни проблеми, те је породици потребна подршка, како би ојачала своје компетенције и на тај начин што боље изграђивала васпитне ставове којима утиче на дете и којима подржава дете за даљи раст и развој и на један безболан начин га укључује у институционализовано васпитање од прешколске установе па даље преко школа.

- У оквиру овогодишњег мотоа и дечија установа ће реализовати низ активности који поред тога што пружају подршку деци, пружају подршку породици. Трудили смо се да кроз спортске активности, кроз излете, луткарску представу укључимо и чланове породица, али исто тако нам је веома важно да су локална заједница и Општина Ириг, као оснивач дечије установе, препознали значај у одрастању детета и на тај начин у смислу побољшања  услова за боравак деце у вртићу издвојили одређена средства за набавку дидактичког материјала и играчака, додала је Томићева.

Остале активности које су у току ове недеље планиране јесу и излети, луткарска представа у Дому културе, као и спортски дан на терену ФК „Раднички“ Ириг.

Локална самоуправа обезбедила играчке свим вртићима у иришкој општини