20.10.2015

НАША ДЕЦА: Одржан састанак Савета и учесника пројекта


Данас је у Општини Ириг, на иницијативу пројектног тима “Наша деца”, одржан састанак  Савета за образовање, науку, културу и спорт са учесницима пројекта.

IMG_4588.JPG

Једна тачка дневног реда била је и упознавање Савета са пројектом, где је Савет дао подршку и прихватио све даље планове пројекта, са закључком да би требало да се припреме и неке одлуке које ће даље пројекат водити у правом смеру, односно помоћи деци из социјално-угрожених група.

–Ми смо врло поносни због ове подршке и на данашњем састанку смо се договорили о начинима даље сарадње. С обзиром на то да је Савет скупштинско тело, заиста верујем да ћемо моћи у многим аспектима нашег пројекта да остваримо партнерство са њима и да унапредимо образовну подршку за децу из социјално-осетљиве групе, рекла је Олгица Стојић, координаторка пројекта “Наша деца”.

Ни представници пројекта из локалне самоуправе нису крили задовољство због ове подршке Савета за образовање, науку, културу и спорт.

-Ово је још једна од наших иницијатива која је успешно реализована. Надам се да ће нас сви подржати на том путу да деца из социјано-угрожених група добију потпуно образовање и да по завршетку свог школовања успеју да добију посао који заслужују и који су својим образовањем стекли, рекао је Драган Потић, координатор Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва Општине Ириг.

Ускоро ће тим представити идеје којима се планира награђивање ученика из социално-осетљивих група.