13.10.2015

Прва званична посета секретаријата за енергетику и минералне сировине Општини Ириг


Општину Ириг је данас посетио Ненад Станковић, покрајински секретар за енергетику и минерлне сировине. Ово је прва званична посета од стране овог секретаријата општини.

12166214_10207686529465296_142777416_n.jpg

Разлог данашње посете овој локалној самоуправи јесте  превасходно упознавање са проблемима које се тичу Општине Ириг, а у делу који је у ингеренцији Покрајинског секретаријата за енергетску ефикасност.

Челника из покрајинске владе примили су Стеван Казимировић председник Општине Ириг, Божидан Иванић, заменик председника општине, Марија Радојчић одборница Скупштине Општине Ириг, Вера Новковић директорка Српске читаонице, са којима је на састанку разговарано и о угашеном руднику у Врднику, као и рекутивацији одређених локација које су запуштене. Тема су такође били и конкурси који су у току аплицирања локалне саомуправе и установа са територије општине.

-Данашње посета госодина Станковића је врло значајна из разлога што се јавило неколико конкурса од стране тог секретаријата и у плану је да конкуришемо за ревитализацију старих копова. На данашњем разговору смо предочили какве све још пројекте имамо и надамо се да ћемо у најближој будућности успети да остваримо нешто од тога, рекао је Стеван Казимировић, председник Општине Ириг.

У јуну месецу на завршном конкурсу за енергетску ефикасност Дом здравља Општине Ириг добио је средства захваљујући квалитетно припремљеној документацији.

-Покренули смо и питање везано за конкурсе за јавне установе, коришћење био масе и соларне панеле, тако да смо у вези са тим разјаснили неке нејасноће да би се на време могла припремити документација и да се конкурише до краја овог месеца, рекао је Ненад Станковић, покрајински секретар за енергетику и минерлне сировине.

После састанка Станковић је са челницима општине обишао радове на Дому здравља. Радови на енергетској санацији  започети су 20. септембра, чија је вредност  око 4,698 милиона динара, док радови санација унутрашње расвете почињу за који дан.


12166415_10207686529745303_1089272742_n.jpg