23.10.2015

САСТАНАК ЕКО ОДБОРА У “ВИЛИ”: Рециклажа је следећа реализација активности


У оквиру Међународног програма Еко школе у вртићу “Вила” у Врднику одржан је други састанак Еко одбора.

DSCI3882.jpg

Једна тачка дневног реда био је и извештај о оцени стања животне средине на основу упитника који су попуњавали родитељи, те се на основу оцене еваулације одредила реализација теме рециклажа.

–На основу упитника преглед стања животне средине извршили смо процену, односно преглед тренутног стања животне средине, па смо испуњавањем упитника утврдили колики је наш утицај на околину, какво је окружење вртића, употреба воде и горива и на који начин можемо деловати и шта можемо урадити да бисмо унапредили тренутно стање . На основу података које смо добили определили смо се за реализацију активности у оквиру теме отпад, односно рециклажа, рекла је Јелена Видановић, координаторка пројекта.

С обзиром на то да је Еко одбор неко ко одлучује о програму рада Еко школе, на данашњем састанку је и усвојена реализација активности у оквиру теме рециклажа.

–У пројекат није укључуна само Дечија установа, него и шира локална заједница и родитељи, затим партнери који нам помажу у друштвеној заједници да реализујемо активности, тако да смо на овом састанку имали и представнике Националног парка Фрушка гора и Туристичке организације Општине Ириг, који ће заједно са нама донети планове за реализацију активности у области рециклаже, рекла је Лидија Томић, директорица Дечије установе “Дечија радост” Ириг.

Подсећамо, у овај пројекат се Дечија установа прикључила у априлу и он се односи на еколошке активности које треба да се реализују у току две године, како би вртић “Вила” постао члан међународног пројекта под називом “Еко школе”.

За пријаву на овај пројекат их је одржала Општна Ириг  и ове школске године се кренуло са реализацијом активности. Једна од њих било је оснивање еко одбора, затим снимања почетног стања на основу којег се прави план рада за школску 2015/2016. годину.


DSCI3880.jpg