27.10.2015

СРПСКА ЧИТАОНИЦА У ИРИГУ - "ЕКО ФОТО" - ДЕСЕТА ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА


Пре  десет  година Центар за фото таленте из Београда у сарадњи са Фото савезом Србије покренуо је идеју о конкурсу за избор најбољих фотографија на тему екологије и односа према животној средини.

DSCN1310.JPG

За протеклих десет година на конкурс су пристигле стотине фотографија, а само најбоље су награђене. Аутори фотографија су поред мајстора фотографије и чланова Фото савеза и фотографи аматери, а последњих година на конкурс се јавља све више ученика основних и средњих школа.

Изложба „Еко – фото 2015: однос према животној средини“ одржана је у галерији Српске читаонице у Иригу. Након поздравне речи директорице Читаонице Вере Новковић изложбу је отворио Момир Драгићевић председник Центра за фото таленте из Београда и укратко представио десетогодишњи рад на овом пројекту представљајући  ретроспективну изложбу до сада најбољих и награђених радова - фотографија.

Ове године први пут у оквиру ове изложбе представила се Дечја установа из Ирига. Васпитачица Сања Вукајловић представила је изложбу фотографија  начињених приликом акције коју је ова установа спроводила у оквиру еколошког обучавања најмлађих.Овај вид сарадње наставиће се и у будуће, а циљ је да се наши најмлађи науче да чувају своју животну околину.

Миодраг Пандуровић из Београда, сарадник Центра за фото таленте Србије, и ове године је даровао Читаоници већи  број књига.

 

Б. Јовичић

 

 


DSCN1322.JPG

DSCN1304.JPG

DSCN1293.JPG

DSCN1294.JPG

DSCN1326.JPG