12.10.2015

Стручни скуп “ЗАШТО СУ БАЈКЕ ВАЖНЕ ЗА ДЕЦУ“


Стручни скуп “Зашто су бајке важне за децу“ одржан је у суботу у хотелу "Термал" у Бањи Врдник, на тему примене и значаја бајке у подстицању дечијег развоја и напредовања.

IMG_4553.JPG

Скуп је  је акредитован од стране Педагошког завода Војводине, а реализован у организацији Центра за неформално образовање „Други корак“ и ДУ "Дечија радост" Ириг, те су се на отварању скупа  присутнима обратиле Споменка Дивљан и Лидија Томић. Испред  ШУ Нови Сад, Министарства просвете, науке и технолошколг развоја, просветна саветница Весна Радуловић је истакла значај стручних размена.

У пленарном делу стручне теме су излагали проф. Јован Љуштановић  (Висока школа струковних студија за образовање васпитача, Нови Сад),  Олгица Стојић МА, психолог  (ДУ “Дечија радост“ Ириг)  и Ранка Maринковић, васпитач Валдорф педагогије.

-Ово је по нашим сазнањима први стручни скуп регионалног карактера, који је успео да својом акредитацијом окупи запослене у предшколству и да они на један нов начин презентују примере добре праксе примене бајке у непосредно васпитно-образовном раду. Изузетно нам је драго што се у Врднику организује овај скуп, рекла је Лидија Томић, директорка ДУ “Дечија радост” Ириг.

На скупу је учешће  узело преко 135 васпитача, медицинских сестара васпитача и стручних сарадника из целе Војводине, и шире (из Београда и Обреновца). Презентовано је укупно 23 рада, од којих су три рада васпитача наше установе и то:

Бајка као средство за развијање свести о себи и својој безбедности“, аутори Сања Воденац, Марија Црвенковић, стручни консултант Олгица Стојић,  (објекат „Чаролија“  Врдник)

Бајка за лепе снове“, аутори Марица Тривунчић, Славица Матешић  (објекат „Вила“ Врдник)

Бајка, дете и развој“, аутори Јелена Видановић, Снежна Миросављевић, стручни консултатнт Олгица Стојић, (објекат „Вила“ Врдник)

Учесници су позитивно вредновали организацију скупа као првог регионалног скупа намењеног стручном усавршавању и размени запослених у предшколским установама, а наши васпитачи су показали висок ниво компетенција, тимски рад и високу мотивацију за сталан професионални развој и унапређење квалитета рада.


IMG_4551.JPG

IMG_4550.JPG

IMG_4554.JPG

IMG_4555.JPG

IMG_4559.JPG

IMG_4563.JPG