12.11.2015

ГОТОВО ДО КРАЈА МЕСЕЦА: Радови на санацији фасаде иришког Дома здравља


У Дому здравља Ириг у току су радови на санацији фасаде, који су почели 20. септембра и одвијају се планираном динамиком, тако да се њихов завршетак очекује до краја овог месеца.

unnamed-1.jpg

Ова здравствена установа је за енергетску санацију добила бесповратна средства од Покрајинског секретаријата за енергетику минералне сировине у износу од 3,5 милиона динара, док ће осталих 20% финансирати локална самоуправа.

–Радови су у току, и они за сада теку без проблема, три стране су скоро готове, остала је још једна да се заврши. Ови радови подразумевају изолацију каменом вуном дебљине 10 цм и израду фасаде, рекла је Биљана Милошевић, директорка Дома здравља Ириг.

Да ће уштеда бити, говори и чињеница да је у току реализација још једног пројекта, односно замена постојећих осветљења са штедљивом унутрашњом расветом у оквирима јавне намене. Вредност овог пројекта износи 1,7 милиона динара.

–За овај пројекат предвиђен је краћи рок извођења, јер нам временски услови не ремете радове, једино наше смене утичу на њих, али им се извођачи прилагођавају, те радови почињу после 15.00 сати, истакла је Милошевићка.

Она такође додаје да што се оба пројекта тиче, по прораучинама би требало да се за пет година исплате и један и други, јер њихова реализација подразумева боље услове за рад, али и финансијску уштеду.


unnamed4.jpg