04.11.2015

Мали еколози из Врдника


У оквиру изложбе „Еко фотографије“ која је приређена у Српској читаоници у Иригу, можемо да видимо и фотографије које су направили васпитачи из вртића „Вила“ у Врднику.

IMAG2246.jpg

Овај вртић се по други пут укључио у пројекат „За чистије и зеленије школе у Војводини“ те су и награђени због успешне реализације еколошких активности у прошлој и овој години.

У априлу месецу вртић „Вила“ је добио и званичну потврду о укључености у међународни програм „Еко школе, еко вртићи“. Школе и вртићи који испуне постављене критеријуме и који бригу за животну средину постављају као трајну вредност и начин живљења, добијају повељу о статусу Међународне еко-школе и зелену заставу.

На сликама се види како наши другари помажу природи, саде биљке у саксије, заливају их и брину се о њима у посебним оделима. Видимо такође да иду на извор „Лавин вир“. Гледају очаравајући извор, а затим трче ливадама, беру висибабе, гледају птичја гнезда и још много тога. Праве корисне ствари од смећа. Маскирају се у цветове и инсекте.

Наши драги Врдничани из вртића „Вила“ су рано устајали да би открили тајне природе и свог родног места. Радо су шетали Врдником и уживали знајући да чине добро дело.

 

Лана Марић, Василиса Квас, Ива Бабић и Чеда Алексић (мали новинари Креативне радионице за децу Српске читаонице у Иригу и удружења „Еустахија“)


IMAG2247.jpg

IMAG2249.jpg

IMAG2250.jpg

IMAG2251.jpg