27.12.2015

RITMIČKA GIMNASTIKA: Srebrna medalja na pokrajinskom takmičenju za mlade Irižanke


U Novom Sadu je Savez za školski sport Vojvodine organizovao prvo pokrajinsko takmičenje ritmičke gimnastike učenica osnovnih škola od prvog do osmog razreda, u okviru projekta Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu „Školski sport plus“ koje je održano u Centru za sport „Đačko igralište“.

DSCN9568.jpg

Na takmičenju su pored učenica iz Kikinde, Sremske Kamenice, Sente, Rume, Sremske Mitrovice, Pančeva, Sremskih Karlovaca, Novog Sada, nastupile i gimnastičarke iz Osnovne škole “Dositej Obradović” iz Iriga. Mlade gimnastičarke iriške škole osvojile su drugo mesto i srebrnu medalju u ekipnom sastavu bet rekvizita i sa loptom, a učiteljica Gordana Fodog koja ih je pripremala za takmičenje osvojila je pehar. Veliku podršku im je pružio i direktor Sportskog saveza Oštine Irig Lazar Pilipović.

Učesnice je pozdravila Jasna Đukić sekretarka Saveza za školski sport Vojvodine, Duška Tumin profesor ritmičke gimnastike i Aniko Žiroš Jankelić. Takmičenje je organizovano u četiri uzrasne kategorije a ekipu su činile 3+1 takmičarka. Za plasman ekipe sabirala su se tri najbolja pojedinačna rezultata. Ono je organizovano u obaveznom sastavu bez rekvizita i sa loptom. Ukupno je bilo prijavljeno 102 takmičarke iz 21 škole.


DSCN9571.jpg