13.12.2015

ЧЕСТИТАМО: Врдник слави чак седам векова постојања!


Данас ће се у конгресној сали хотела “Термал” са почетком у 17.00 сати одржати свечаност поводом обележавања 700 година Врдника, под називом “Подсећање на прошлост и поглед на будућност”.

1.jpg

Поред адекватног културног, историјског и музичког програма, организатори су припремили изложбу домаћих рукотворина, док ће неке од званица говорити о прошлости Врдника и изложити његове планове за будућност.

–Значај ове манифестације је у самом његовом називу, а то је обележавање 700 година нашег бањског места од првог помињања у историјским списима. О томе ће говорити Ивана Пашић из Завода за заштиту споменика културе, а гостима ће се такође обратити и покрајински секретар за културу Славиша Грујић, рекла је Зуза Киш, једна од организатора ове манифестације.

У уметничком делу програма наступа мађарско Културно-уметничко друштво “Петефи Шандор” из Никинаца, словачки КУД “Младост” из Луга, оперски певач Оливер Њего, као и драмски уметник Душко Радовић.

Организатори ове манифестације су Општина Ириг, Месна заједница Врдник и Удружење грађана за промоцију Фрушке горе “Шарене таљиге”.


2.jpg