02.12.2015

“ДРУГ ДРУГУ”: Хуманитарна акција врдничких ученика


У Основној школи “Милица Стојадиновић Српкиња“ у Врднику организована је хуманитарна акција по називом „Друг Другу“, а у оквиру пројекта „Наша деца“, који реализује Центар за рад са децом, младим и породицом „Врдничак“, у партнерству са Општином Ириг.

4.jpg

Врдничка основна школа, као сарадник на пројекту реализовала је наведену хуманитарну акцију која се састојала од размене гардеробе, обуће и школског прибора. Ученици су доносили оно што су мислили да је потребно њиховим вршњацима. Висока осетљивост деце на потребе социјално угрожених вршњака била је очигледна и видљива, а цела акција личила је на један велики базар за децу, са активном разменом, јер је свако пронашао понешто за себе. Ову акцију је иницирао ученички парламент школе.

Хуманитарна акција ученика је једна у низу активности Центра „Врдничак“ и Општине Ириг, у оквиру програма „Наша деца“, који је део ширег програма „Локалне иницијативе за повећање социјалне укључености и смањење сиромаштва“ који координира Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва, уз финансијску подршку Швајцарске агенције за развој и сарадњу.


Untitled1.jpg

Untitled2.jpg