04.12.2015

ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ У НЕДЕЉУ: Помоћ за јазачку породицу Равић-Миличевић


Културно-уметничко “Стеван Шалајић” из Врдника у недељу, 6. децембра, са почетком у 17.00 сати у хотелу “Термал” организује хуманитарни концерт за породицу Миличевић-Равић из Јаска. Ова акција покренута је од мештана Јаска, који су показали добру вољу да помогну овој социјално угроженој породици.

Humanitarni-koncert---1.jpg

Да је хуманост и даље на делу показали су мештани Јаска и КУД “Стеван Шалајић” из Врдника који су заједнички одлучили да помогну породици у којој су два члана оболела од рака, док један већ десет година иде на дијализу. Због болести, чланови ове породице нису способни да раде и живе у тешким социјалним и стамбеним условима, те се за прикупљени новац планира купити грађевнски материјал, како би се овој породици обезбедили нормални услови за живот.

–Покренули смо хуманитарну акцију, јер смо видели у каквој се ситуациј налази ова породица. Људи добре воље су решили да се покрене акција како би својом добром вољом и снагом учешћа, познанствима и свим могућностима направило услове достојне за живот породице и човека. Ти људи су били агилни, вредни и радни, међутим болест их спречава да обезбеде себи нормалне услове, рекао је Бранко Грујић, један од иницијатора ове акције.

КУД “Стеван Шалајић” из Врдника припрема фолклорно вече, на ком ће поред домаћина учествовати и КУД из Разбоја из Републике Српске, као и из Ривице, али и специјални гост Бане Крстић.

–Ми смо се као Културно-уметничко друштво радо одазвали овој акцији коју су иницирали мештани Јаска. Надам се да ћемо и нашим ангажманом успети да допринесемо и помогнемо породици Миличевић-Равић, рекао је Драган Драгичевић, председник КУД “Стеван Шалајић” из Врдника.

Ово је само једна у низу акција које се планирају организовати, како би се обезбедио новац за боље услове живота ове јазачке породице. Такође су отворени девизни и динарски рачуни за уплаћивање средстава, а тренутно се ради на томе да се успостави и слање помоћи преко СМС порука.


Humanitarni-koncert---2.jpg