17.12.2015

ПОЧЕТАК НОВЕ САРАДЊЕ: Председник Општине Врњачка Бања посетио Врдник


На позив Драгана Потића, члана Општинског већа Општине Ириг задуженог за привреду, у дводевну посету Врднику дошао је председник Општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић.

12395314_10208043051858133_479980829_n.jpg

Радном састанку присуствовали су Драган Драгичевић, директор Туристичке организације Општине Ириг, Миленко Цицмил власник хотела “Premier Aqua”, као и Хади Мансоури директор истоименог хотела.

–Веома смо импресионирани оним што смо видели, разменили смо доста искуства, начин на који Врдњачка Бања спроводи туризам, као и начин на који се туризам спроводи у иришкој општини. Очекујем да ће узвратна посета челника Општине Ириг и инвеститора овог места да уроди плодом, као и то да се нека инвестиција оствари у Врњачкој Бањи, али и да део потенцијала који ми као најпосећенија туристичка дестинација у Србији имамо, можемо да упутимо у Врдник, рекао је Бобан Ђуровић, председник Општине Врњачка Бања.

Ђуровић је додао да је оно што је такође битно јесте то да ова два туристичка места ни у ком случају нису конкуренција, већ да могу постати озбиљни партнери који заједнички могу да се јаве на озбиљно инострано тржиште, пре свега на руско, где Врњачка Бања већ има јако добре конекције.

Драган Потић, члан Општинског већа Општине Ириг задужен за привреду, рекао је да пошто је стратегија општине заснована на развоју туризма, да би требало да неко од представника локалне власти Општине Врњачка Бања, као једно од најпосећенијих туристичких места у Србији, посети Врдник и да ова два бањска места размене искуства.

–Председник Општине Врњачке Бање је током свог боравка обишао наше хотеле, апартмане, спорстке терене и колико могу да приметим врло је задовољан овом посетом. Његова процена је да Врдник без сумње има потенцијал за развој туризма. Разменили смо искуства и разговарали о томе шта би све требало урадити како бисмо ниво туризма у Врднику дигли на већи ниво, додао је Потић.

Директор ТО Општине Ириг Драган Драгичевић, истог је мишљења да би два бањска места требало да размене своја искуства, као и то да би требало радити на партнерству и заједничком туристичком развоју Врдника и Врњачке Бање.

–Изузетно нам је драго што су се одазвали нашем позиву и надам се да је ово први корак једне озбиљне туристичке сарадње, истакао је Драгичевић.

Узвратна посета делегације Општине Ириг Врњачкој Бањи очекује се у скоријем периоду.