14.01.2016

ПРАВОСЛАВНА НОВА ГОДИНА У ИРИГУ: Пригодан програм за све генерације


Више стотина Ирижана се јуче током дана и вечери окупило у новом парку у Иригу како би дочекали Православну Нову годину, коју је организовало Удружење “Ириг, мој град”. Преко дана програм је био пригоднији деци, а поноћ су Ирижани дочекали уз Фундус бенд и ватромет.

FB_IMG_1452774972927.jpg

Удружење “Ириг, мој град” је први пут организовало ову новогодишњу манифестацију у Фрушкогорској улици. Програм су уприличили најмлађи Ирижани дечијом представом под називом “Новогодишња бајка”, а деца глумци су после представе заслужено од Деда Мраза добили пакетиће, али су и старији уживали у добром вину, по којем је иришки крај надалеко познат. Деца су имала прилику и да се бесплатно провозају у кочијама по Иригу.

–Ова новогодишња манифестација би требало да постане традиција у Иригу, каже Срђан Будимчић, координатор Удружењa “Ириг, мој град”, који додаје да је комплетан утисак са јучерашње манифестације и више него добар. Он такође истиче и да је задовољан оџивом суграђана и гостију који су одлучили да Православну Нову годину дочекају баш у Иригу, те се сав напор и труд који је уложен у овај догађај итекако исплатио.

Такође, организована је и томбола, а многобројне награде су обезбедили предузетници из иришке општине.

Мештани ове општине излагали су своје производе, као што су мед, вино, ракија и разне рукотворине, док су гости уживали разгледајући и конзумирајући производе са обронака Фрушке горе.


IMG_20160113_155313.jpg

IMG_20160113_161906.jpg