28.01.2016

ВЕЧЕРАС: Светосавски бал први пут у Врднику


-Све је спремно за вечерашњу свечаност. Узбуђени смо, јер је ово први пут да се овакав догађај одржава, не само у Врднику, већ у читавом Срему, рекао је Драган Потић, члан Општинског већа задужен за привреду и један од организатора ове свечане манифестације.

sveti-sava.jpg

Светосавски бал биће одржан вечерас, са почетком у 19.00 часова у конгресној сали хотела "Термал".

Бал организује Туристичка организација Општине Ириг, а бал ће пратити пригодан програм, у којем учествује професор доктор Војислав Јелић, декан Филозофског факултета у Београду, који ће одржати беседу посвећену Светом Сави. Званицама ће се обратити и епископ сремски господин Василије, а догађај ће музички пропратити хор "Сион" из Сремске Каменице, студенти Музичке академије из Новог Сада и културно-уметничка друштва из Врдника и Сремске Митровице.

Након завршетка програма, гости ће уживати у музици орксетра Александра Дујина.

-Желели смо да попунимо туристичку понуду бање Врдник, па смо решили да поводом овог хришћанског празника организујемо Светосавски бал по угледу на остале градове у Србији и региону. Многе званице које ће се одазвати нашем балу доказују да ће овај свечани догађај испунити наша очекивања, а надам се и очекивања гостију.

С обзиром на то да се ово први пут организује у нашој општини, ми ћемо се потрудити да овај догађај буде на једном високом нивоу и тиме постане традиција нашег места, рекао је Драган Драгичевић, директор Туристичке организације Општине Ириг.

Покровитељи Светосавског бала, поред Општине Ириг, су хотел "Термал" и хотел "Премијер Аква".