29.01.2016

ВИНОЉУПЦИ: Вечерас почињу 15. Дани вина у Ривици!


Традиционална манифестација Дани вина, која се одржава у Ривици по петнаести пут, почеће вечерас у 18.00 сати свечаним отварањем, након чега следи додела признања и захвалница.

Goran_Eror.jpg

У програму учествују и професор са Пољопривредног факултета Драгослав Иванишевић, који ће говорити о значају производње вина и дати корисне савете винарима.

Биће организовано и дружење винара и гостију уз звуке тамбуре.

Сутрадан, у суботу, организују се “отворена врата Ривице” за све љубитеље вина, домаћих специјалитета, тамбураша и доброг дружења.

-Ово је веома значајна манифестација за Ривицу, јер смо успели да од малог села направимо један бренд. Сада, сви који чују за Ривицу, прва асоцијација им је вино, домаћи производи, специјалитети, добар провод, рекао је Горан Ерор, потпредседник Завичајног друштва “Фрушкогорје”.

Он такође додаје да ова манифестација има велики значај и у производњи вина. Ривица има око 250 домаћинстава, а нема куће у Ривици која нема барем једно буре вина.

–Откад постоје Дани вина у Ривици, квалитет самог вина је подигнут на виши ниво, а о томе најбоље говори чињенина да сви наши винари који одлазе на такмичења увек освајају неко од прва три места. И то је оно због чега смо ми посебно поносни, истакао је Ерор.

Ове године је пристигло преко 160 узорака вина. Једно од најбољих вина је и ове године црвеног вина Саве Одровачког из Ривице. Најбоље је бело и розе вино винарије Петровић из Сремских Карловаца.

Организатор је Завичајно друштво “Фрушкогорје”, у сарадњи са Општином Ириг, Месном заједница Ривица и Туристичком организација Општине Ириг, уз подршку Покрајинске владе.