22.03.2016

СВЕТСКИ ДАН ПОЕЗИЈЕ У СРПСКОЈ ЧИТАОНИЦИ: Награђени ученици из Ирига и Врдника


Под слоганом “Дијалог међу цивилизацијама посредством поезије” УНЕСКО је 1999. године прогласио 21. март за Светски дан поезије.

DSCN2468.JPG

–Сврха проглашења Светског дана поезије јесте допринос промоцији читања, писања, објављивања и учења поезије у читавом свету, као и подстицање националних, регионалних и интернационалних поетских покрета, стоји, између осталог, у образложењу ове одлуке УНЕСК-а.

Обележавајући овај дан Српска читаоница у Иригу је расписала конкурс за избор најлепше песме за ученике основних школа у Иригу и Врднику. На конкурс је пристигло више од педесет песама под шифром, а жири у саставу Авакум Квас, књижевник, Вера Новковић, директорица Српске читаонице у Иригу и Тодор Бјелкић, књижевник, прегледали су пристигле радове и изабрали најбоље.

У Српској читаоници у Иригу окупили су се ученици, наставници и родитељи, а жири је образложио своје одлуке и награђене и похваљене ученике наградио књигом. На овом конкурсу учествовали су ученици од првог до осмог разреда који су другарима прочитали своје песме. Током програма, поред песама са којима су учествовале на овом конкурсу, Анастасија Стојић и Ива Бабић одсвирале су неколико клавирских композиција.


DSCN2531.JPG

DSCN2524.JPG

DSCN2518.JPG

DSCN2506.JPG

DSCN2502.JPG

DSCN2483.JPG

DSCN2480.JPG