17.09.2016

Дан у знаку најмлађих и концерта групе ''Кербер''


Јучерашњи дан манифестације Пударски дани обележили су најмлађи. Најпре је у 15:00 одржана ревија ''Дете и пас'' током које су се деца дружила са својим љубимцима, а најуспешнијима су додељене лепе награде.

DSCN7643.JPG

У 17:30 започео је дефиле фењера од бундева и маскенбал улицама Ирига који се завршио на Рибарском тргу, на коме се окупило неколико хиљада посетилаца који су са одушевљењем поздравили најмлађе обучене у фантастичне и шаренолике костиме које су правили уз помоћ својих родитеља и васпитача из Дечије установе.

За најуспешније у прављењу фењера и маски од бундеве организатори су припремили пригодне награде које је уручио иришки пудар, а награђени су и најбољи литерарни и ликовни радови ученика у неколико старосних категорија.

У наставку програма представили су се чланови КУД-а ''Мирче Ацев'' из Прилепа, Македонија, домаћини из КУД-а ''Змај'', као и певачка група ''Крајишки соколови'' из братске Општине Дрвар.

Током целог дана је трајао фрушкогорски сајам вина ''Пударев избор'', продајна изложба вина, грожђа и воћа.

Ирижанима су се представили и чланови међународне волонтерске групе која је на атрактиван начин представила обичаје и костиме из периода Римског царства.

Око 21:30 на бину на Рибарском тргу су изашли чланове легендарне нишке рок групе ''Кербер'', који су подигли на ноге неколико хиљада људи у Винској улици и претворили два сата концерта у вече за памћење.

Богат програм нас очекује и данас, чекамо Вас у престоници винског Срема, Иригу!

Текст и фотографије: Драган Аметовић

Пударски дани - 2016

Фотографије: Драган Аметовић