01.09.2016

Посете школама првог дана нове школске године


Поводом почетка школске 2016/2017. године, представници Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, у четвртак, 1. септембра 2016. године, посетили су четири војвођанске основне школе.

DSCN5887a.JPG

Покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш, посетио је ОШ „Јован Јовановић Змај” у Кањижи. У свом поздравном говору, између осталог, секретар је рекао: „У живот једне школе уткани су животи и сећања на одрастање и безброј прича из школских клупа генерација ученика. У живот једне школе уткани су и животи оних који су се бавили и баве се једном дивном професијом у којој се спорије стари, јер радити са децом, значи увек бити на извору младости и кристалне енергије. Бити учитељ, наставник, део радног колектива који образује и васпитава младе јесте изузетно захтеван и тежак задатак, али – истовремено – и велико задовољство и велика радост. Посебне честитке упућујем најмлађима који су први пут сели у школске клупе. Желим да им школски дани буду срећни а школски живот лепо искуство које ће испунити њихово детињство.”

Првог дана нове школске године, заменик покрајинског секретара Милан Ковачевић посетио је ОШ „Доситеј Обрадовић” у Иригу, док је подсекретар Жолт Сакалаш био у ОШ „Серво Михаљ” у Падеју. Помоћница покрајинског секретара за образовање Биљана Кашерић, овом приликом посетила је ОШ „Иво Андрић” у Будисави.