14.09.2016

Свечано отворени 24. Пударски дани у Иригу




У прелепом амбијенту Српске читаонице у Иригу, уз танане стхове, звуке гитаре и најбоља иришка вина, вечерас су отворени традиционални, 24. по реду, Пударски дани.

DSCN7033.JPG


Госте је најпре поздравила директорица ове реномиране установе Вера Новковић, пожелевши гостима и домаћинима угодно поетско вече и незаборавна наредна четири дана колико манифестација траје.
И ове Пударске дане, како и доликује, отворио је иришки пудар, надахнутим говором, песмом и окретањем чангртаљке којом тера птице из винограда и тако чува грожђе.

Госте је поздравио и Авакум Квас, члан Општинског већа задужен за културу и председник удружења ''Еустахија'', које је и ове године у сарадњи са Српском читаоницом организовало ''Песничку плетеницу'', током које су присутни могли да чују стихове и афоризме више од 20 песника из целе Војводине, Београда, Младеновца...

Пударски дани настављају су сутра, а богат програм намењен свим укусима обећава добар провод а очекује се велики број гостију који ће у наредних неколико дана посетити Ириг,
Желимо свима добар провод, толико добар да ће пожелети да дођу и следеће године!

Текст и фотографије: Драган Аметовић


DSCN7081.JPG

DSCN7026.JPG

DSCN7023.JPG

DSCN7009.JPG

DSCN7001.JPG

DSCN6997.JPG