06.10.2016

НАГРАДА ЗА ПРВАКИЊУ СРБИЈЕ АЊУ КОВАЧ


ЈП ''Комуналац'' Ириг у сарадњи са локалном самоуправом, уручило је данас комплет спортске опреме Ањи Ковач, атлетичарки атлетског клуба ''Соко'' из Врдника и јуниорској првакињи Србије у спринтерским дисциплинама на 60 и 100 метара.

DSCN8736.JPG

Награду су уручили генерални директор ''Комуналца'' Александар Манојловић, посланик у Скупштини АП Војводине и повереник СНС за општину Ириг Тихомир Стојаковић, и заменик председника општине и председник АК ''Соко'', Миодраг Бебић.
Да подсетимо: Ања Ковач је ученица 4. разреда средње стручне школе ''Борислав Михајловић – Михиз'', јуниорска је шампионка државе на 60 и 100 метара, актуелна рекордерка Србије на 60 метара у пионирској кункуренцији, четвртопласирана на првенству Балкана, и учесница светског јуниорског првенства у Колумбији.
''Ања је девојка која на најбољи могући начин представља нашу општину широм Србије и света. Она је својим спортским успесима али и понашањем заслужила да јој локална самоуправа помогне како би постизала још боље резултате и ово је само почетак наше бриге о њој'' – истакао је Александар Манојловић уручујући Ањи комплет спортске опреме.
Да све неће остати само на обећању, показало се током разговора са Ањом која је испричала да квалитетне спринтерице могу да се купе само у иностранству и да су врло скупе.
За само 5 минута пронађен је начин да ова супер талентована атлетичарка већ за неколико дана крене у јуриш на рекорде и медаље у новим спринтерицама које ће за њу бити купљене у Мађарској.
Ања се захвалила на лепим и корисним поклонима, обећавши да ће то бити још један мотив више у борби са противницама и штоперицом на спринтерским стазама широм Србије и света.
''Норма за наступ на првенству Европе на 100 метара је 12,00 секунди а ја већ сада трчим 12,23 што значи да имам реалне шансе да наступим на првенству старог континента. Сигурна сам да ћу у наредној сезони уз добре припреме оборити рекорде државе и на 60 и на 100 метара а подршка средине у којој живим ми много значи и даје мотив да будем још боља и још бржа'' – истакла је млада атлетичарка, понос наше општине!
Текст и фотографије: Драган Аметовић

11699045_414336315432060_3687971998855906571_o.jpg

DSCN8734.JPG