08.11.2016

Општини Ириг 49,8 милиона динара од Покрајинске владе


Председник Покрајинске владе Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања Недељко Ковачевић, уручили су уговоре представницима општина које су оствариле право на бесповратна средства за финансирање и суфинансирање пројеката на конкурсима Управе за капитална улагања АП Војводине.

03112016_Mirovic_ugovori_01.jpg

Свечана додела уговора уприличена је у згради Покрајинске владе.

Управа за капитална улагања АП Војводине је у току октобра спровела пет конкурса, и то за финансирање и суфинансирање пројеката у области комуналне хидротехнике, саобраћајне инфраструктуре, локалног и регионалног економског развоја, културе и основног образовања и васпитања.

Oпштини Ириг су одобрена средства по јавном конкурсу за суфинансирање пројекта у области саобраћајне инфраструктуре за пројекат ''Санација локалног пута на Фрушкој гори од државног пута Iб реда број 21 до скретања према хотелу Норцев'' у износу од 49.843.233,00 динара. Овај локални пут је у регионалним оквирима, због тога што припада општинама Нови Сад, Инђија, Сремски Карловци, Беочин и Сремска Митровица. Реализацијом саобраћајница ове деонице локалног пута ставља се у функцију веза са путем Нови Сад- Инђија- Београд. Треба напоменути да се стављањем у функцију овог пута ствара могућност алтернативног прелаза преко Фрушке горе у случају затварања државног пута Iб реда у зимском периоду.