10.11.2016

ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД ОПШТИНЕ ИРИГ ДОБИО НОВИ САЈТ


У оквиру пројекта „Унапређење социјалне инклузије деце и одраслих са инвалидитетом кроз увођење нових социјалних услуга у општини Ириг” израђена је интернет презентација Центра за социјални рад Општине Ириг.

Untitled-2.jpg

Пројекат финансира Делегација Европске уније у Републици србији са 5,4 милиона евра у оквиру програма „Подршка Европске уније инклузивном друштву“ , а спроводи га у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

„Центар за социјални рад општине Ириг до сада није имао интернет презентацију. Међутим, захваљујући средствима обезбеђеним у оквиру пројекта „Унапређење социјалне инклузије деце и одраслих са инвалидитетом кроз увођење нових социјалних услуга у општини Ириг“ , који финансира Европска унија а спроводи Општина Ириг, урађен је нови сајт који је доступан грађанима на csririg.org.rs“, рекла је директорка Центра за социјални рад општине Ириг, Силвана Лаћарац.

„На овај начин јавност може бити информисана на један транспарентан начин о широкој области деловања Центра за социјални рад општине Ириг. Циљ је поштовање „Начела јавности рада„ које је наведено у Закону о социјалној заштити ( Службени гласник РС број 24/11), члан 32. а гласи: „Установе социјалне заштите и пружаоци услуга социјалне заштите обезбеђују слободан приступ информацијама о свом раду“, додала је директорка Центра.

Преко сајта Центра за социјални рад општине Ириг грађани са територије општине Ириг али и шире, могу да се информишу о правима и услугама из области социјалне заштите које могу да остваре путем Центра за социјални рад, односно, о планираним и реализованим активностима које стручни радници врше на пословима јавних овлашћења.

Сајт је прилагодљив за различите димензије екрана те му је могуће приступити и путем мобилних телефона.