29.01.2017

Светосавски бал у Врднику


Традиционални Светосавски бал одржан је у суботу у Врднику, у организацији Туристичке организације Општине Ириг, под покровитељством хотела ''Термал'' и Општине Ириг.

DSCN5776.JPG

Овогодишњи бал је отворио професор Јован Милановић са Богословског факултета у Сремским Карловцима, изасланик владике сремског Василија, а пригодну беседу одржао је проф др Војислав Јелић, декан Филозофског факултета у Београду.

Балу су поред најужег руководства Општине Ириг, свештенства Српске православне цркве и представника јавног живота из наше средине, присуствовали и заменик Покрајинског секретара за туризам Павле Почуч, начелник Клиничког центра Војводине др Драган Николић, и многе друге истакнуте личности: лекари, професори, адвокати... ''Жеља нам је да Светосавски бал постане традиција у Врднику и Општини Ириг, а ово је друга година за редом како га организујемо. Драго нам је да је интересовање за бал све веће, а ''Краљево коло'', наша духовна музика, Светосавске беседе, свечане тоалете креиране по угледу на оне с почетка 20. века и овај предивни балски плес у коме су уживали наши гости, успели су да унесу онај дашак лепих, давно прохујалих времена, али и да подсете на све оне грађанске и духовне вредности и обичаје нашег народа и на онај Врдник и Србију којој тежимо'' – истакао је Драган Драгићевић, директор Туристичке организације Општине Ириг и организатор Светосавског бала. У уметничком делу програма наступили су КУД ''Бранко Радичевић'' из Сремске Митровице, хор ''Сион'', студенткиња Музичке академије у Новом Саду, Наталија Драгићевић, глумац и рецитатор Дејан Миросављевић, и ''Трио Evergreen''.

Текст и фотографије: Драган Аметовић

Светосавски Бал 2017