06.02.2017

БУДИТЕ ДЕО ПРОГРАМА ЕВС: Научите Енглески и Турски језик потпуно бесплатно у Иригу!


Европски волонтерски сервис, познат под скраћеницом ЕВС, део је програма за младе Европске комисије под називом Ерасмус+.

image1.jpg

Овај програм допушта младој особи да открије нову културу и нови језик кроз волонтерске активности ван његове/њене земље порекла. ЕВС је искуство образовног карактера. Оно развија став општег активног грађанства тако што страном држављанину у једној земљи допушта да учествује у њеном свакодневном животу, радећи и делећи обавезе њених грађана.

ЕВС омогућава младој особи да стекне нова знања, да упозна једну, њему страну земљу, али и да упозна самог себе.

Захваљујући Удружењу “Ириг, мој град” и Канцеларији за младе Ириг одобрен је ЕУ пројекат у саставу ЕВС програма (евопског волонтерског сервиса). -У наредних шест месеци у Општини Ириг ће боравити и волонтирати шест волонтера из Турске који ће учествовати на активностима које будемо организовали за наше грађане, и то: Курс Енглеског и Турског језика, ИТ курс (основе информатике), и промоција ЕРАСМУС + и ЕВС програма, каже за Сремске Вести координатор Удружења “Ириг, мој град” Срђан Будимчић и Координатор Канцеларије за младе општине Ириг Марко Келембер. Будимчич и Келембер позивају људе са територије Општине Ириг да се прикључе пројекту и да учествују на едукацијама потпуно бесплатно. –Волонтерима смо обезбедили смештај у Иригу, а првог очекујемо 10. фебруара. Програм ће трајати до 10. августа, наводи Будимчић и додаје: -ЕВС је Европски волонтерски сервис који омогућава младима од 18 до 30 година да волонтирају свуда по свету , програм траје од месец до годину дана, у зависности шта волонтер изабере, а ми ми смо 23 организација у Србији која има право да врши слање, примање и координацију везано за неку јавну установу, као и да шаљемо и примамо младе.

Поред едукације, ово је уједно шанса да упознате и схватите други народ, њихову културу, традицију, обичаје и веровања, и да обезбедите боље разумевање међу народима.


image4.jpg

image3-420x420.jpg

image5-640x183.jpg