21.02.2020

10 милиона за Спортски савез наше општине


Као и сваке године, Општина Ириг путем конкурса додељује средства за унапређење и развој спорта на територији иришке општине. И ове године та сума износи 10 милиона динара које су додељене Спортском савезу општине Ириг.


IMG_6567.jpg

Спортски савез планира да издвоји највише новца од добијених за редовну спортску активност спортских клубова и за базични спорт – дечији и школски спорт, олимпијско васпитање и едукативно-развојни спорт.

- Oпредељена средства за остваривање потреба и интереса грађана општине Ириг у области спорта током 2020. године су објективно недовољна за организациона достигнућа и спортска постигнућа, која су далеко већа од стварног улагања локалне самоуправе. Седму годину добијамо исти износ средстава, увек реализујемо 100% од планираног, међутим, свесни смо да жеља код општинских челника постоји, али да нема много могућности, те делимо материјалну судбину свих буџетских корисника наше општине – рекао је Лазар Пилиповић-Бели, секретар СС општине Ириг.

 Секретар Пилиповић је додао да се поред напора локалне самоуправе да очува квалитет спорта у иришкој општини очекује, као и до сада, финансирање и суфинансирање пројеката у области спортске инфраструктуре код виших нивоа власти, опремања и њеног одржавања, афирмације жена и особа са хендикепом у спорту, предшколске и школске деце, омладине и свих грађана уопште.