24.02.2020

5 ДАНА ДО ПОЧЕТКА „ДАНА ВИНА“ У РИВИЦИ


Манифестација „19. Дани вина“ одржаће се 29. фебруара и 1. марта у нашем селу Ривици. Важно је истаћи да се тих дана ово село претвори у вински центар фрушкогорја, јер манифестацију сваке године посети око 5.000 људи из земље и иностранства.


.jpg

Биће присутно преко 80 излагача, што организаторе радује, јер су тиме доказали да се ова манифестација развија из године у годину. У суботу 29. фебруара од 15 часова биће организована такмичења у пуцању бичем и брзом испијању вина, која сваке године окупљају све више гледалаца.

Према речима организатора догађаја, Завичајног друштва „Фрушкогорје“, завршен је пријем узорака вина и ове године могу се подичити са чак 273 примљених узорака, што „Дане вина“ сврстава у најзначајније винско такмичење Срема.

Звуци сремских тамбураша, сухомеснати производи справљени на сремачки начин, топли чварци, хладно вино, љубазни домаћини и домаћице, као и бојне тезге са колачима, рукотворинама и осталим ђаконијама, довољан су разлог да сви љубитељи божанског пића и Срема предстојећег викенда дођу на 19. Дане вина у Ривицу.


_.jpg