06.02.2020

ОДРЖАН ПЕТИ СВЕТОСАВСКИ БАЛ У ВРДНИКУ


У феноменалној атмосфери и у присусутву великог броја гостију и званица одржан је претходног викенда пети јубиларни Светосавски бал у предивном амбијенту Етно-насеља „Врдничка кула“ у Врднику.


13.JPG

У официјалном делу програма гостима се обратио Његово Преосвештенство епископ сремски Господин Василије, затим кум овогодишњег бала Др Мирослав Кнежевић секретар за туризам Министарства трговине туризма и телекомуникација и Др Војислав Јелић, професор Филозофског факултета у Београду .

Уз богат културно-уметнички програм и богату трпезу госте забављао је бенд „БАРИК“, Културно-уметничко друштво „Бранко Радичевић“ из Сремске Митровице, Културно-уметничко друштво „Соња Маринковић“ из Новог Сада и хор „Сион“.

Светосавски бал је по први пут био хуманитарног карактера. Сав приход од организоване томболе Туристичка организација општине Ириг донирала је за обнову цркве Светог Јована Претече у Врднику.

Према речима директора Туристичке организације општине Ириг, Драгана Драгичевића - Светосавски бал из године у годину окупља све већи број људи и више није само локалног карактера. Гости су нам били из свих крајева Србије од Смедерева, Сремске Митровице, Новог Сада, Београда, Руме, Темерина, као и гости из Републике Српске. Истакао је да је презадовољан овом манифестацијом. Посебно нам је част  што су са нам гости били угледни професори београдског и новосадског универзитета, познати новосадски и београдски доктори, представници војске и Министарства унутршњих послова Републике Србије као и свештенство, али и људи из политике и културе. 

Пошто је већ свима познато да је Светосавски бал у Бечу најпрестижнија манифестација у дијаспори, наш циљ је да бал у Врднику, ако већ није, буде један од најпознатијих балова у Србији, закључио је Драгичевић.


01_(3).jpg

12.jpg

10.jpg

04_(1).jpg

09_(1).jpg