19.03.2020

ОТПОЧЕЛА ДЕЗИНФЕКЦИЈА ЈАВНИХ ПРОСТОРА И УСТАНОВА


Након седнице Штаба за ванредне ситуације која је одржана 16. марта, Јавном предузећу „Комуналац” наложено је да све јавне површине и установе на територији општине Ириг дезинфикују како би се превентивно сузбилa појава корона-вируса. 


IMG_7035.jpeg

 

Директор ЈП „Комуналац” Ириг, Александар Манојловић, изјавио је да ће у наредним данима све јавне установе и јавне површине бити дезинфиковане. 

„Дезинфекцију отпочињемо у установама које раде и у којима је велика концентрација људи. Први је, свакако, Дом здравља који је и најугроженији, затим зграда полиције и Општинске управе. Школске и предшколске установе ћемо последње дезинфиковати јер је рад у њима свакако обустављен“ објаснио је Манојловић. У установама које раде редовно или редуковано, према речима директора овог јавног предузећа, понављаће се третман у што краћем временском распону. 

Председник општине Ириг и командант Штаба за ванредне ситуације, Стеван Казимировић, рекао је да заражених на територији иришке општине Ириг нема. 

„У нашој општини забележених случајева нема, тако да нема разлога за панику, али опреза и превентивних мера заштите мора бити”, закључио је Казимировић и позвао све грађане да се придржавају мера које је предузела Влада Републике Србије поводом ванредног стања. 


IMG_7047.jpeg

IMG_7040.jpeg