29.05.2020

Министар омладине и спорта у Влади Србије, Вања Удовичић обишао је и мали сеоски Фудбалски клуб „Планинац“ у Ривици


Том приликом младим фудбалерима уручена је спортска опрема, а са руководством клуба и представницима локалне самоуправе разговарало се о потребама самог клуба и спорта у иришкој општини у целости.


udovicic1.jpg

-Настављамо акцију обиласка локалних самоуправа са жељом да  одговорно, отворено и директно  разговарамо са челницима спортских организација и представницима локалних самоуправа на који начин да помогнемо спорту и базичном спорту. Пракса нам је показала да је ово најквалитетнији начин да  се реше неки актуелни проблеми на које наилазимо на терену и драго ми је да управо кроз ове сеоске клубове и традиоционалне екипе покушамо да подигнемо базични спорт и помогнемо да из ових клубова млади фудбалери и спортисти дођу до најквалитетнијих клубова и организација. Желим да се захвалим и  представницима локалне самоуправе који су у први план поставили као приоритет развој рекреативног и школског спорта. Обрадовали смо представнике  клуба и наше младе спортисте спортском опремом, надамо се да ће она мотивисати већи број деце да уђу у систем спорта, а да онда спорт постане њихово опредељење и избор, и да на тај начин оплеменимо наше друштво. Знамо да данас морамо да размишљамо о будућности, знамо да данас морамо да се окрнемо правим вредностима. И данашња посета овом сеоском клубу говори да не правимо разлику између великих и малих, нити било којих делова наше земље, јер смо свесни да кроз овакве клубове настају прави истински шампиони и помажући овакве клубове помажемо српски спорт и правимо један стабилан основ за јачање целокупног спорта у Србији, рекао је у Ривици министар Удовичић.

А ривички клуб постоји од 1926.године, данас има 60 чланова, од тога 20 младих фудбалера. Сениорска екипа је тренутно друга на табели Општинске лиге Стара Пазова-Инђија-Ириг, која озбиљно претендује на прелазак у виши ранг такмичења. У име Фудбалског клуба „Планинац“ и села Ривица, министра и госте је поздравио председник клуба, уједно и председник Савета месне заједнице, Славиша Смиљанић.

-Захваљујем се министру Удовичићу у име мештана и клуба што је са сарадницима посетио наше место, које није тако велико, али је великог срца.  Трајемо дуго и приближавамо се  веку фудбала у Ривици. Деца су нам на првом месту, што је и мени као председнику клуба веома важно. Посебно је битна школа фудбала, која поново почиње са радом након прекида због епидемије. Сарађујемо са  ФК „Раднички“ из Ирига, па тако можемо да децу шаљемо и на њихов терен да тренирају и играју утакмице. Ми их подстичемо и уводимо у прве фудбалске кораке. Овом приликом се захваљујем на опреми коју нам је министар донео, рекао је Славиша Смиљаниоћ, председник ФК „Планинац“ Ривица.

Општина Ириг ове године издвојила је 11 одсто више средстава за развој школског, базичног и спорта у опште. У име домаћина са министром су разговарали заменик председника Општине Ириг, Миодраг Бебић и покрајински послани, Тихомир Стојаковић.

-Искористио бих прилику да се у име Општине Ириг захвалим министру Удовичићу на данашњој посети нашој општини, конкретно месту Ривици. Ова посета је значајна као доказ да су нам деца најбитнија, како у великим центрима, тако и у малим срединама. Ја сам сигуран да  ће ова посета у значајној мери допринети да бар још неко дете почена да се бави бар неким видом активности, јер занмо да је спорт најбољи предуслов за здрав живот, рекао је Миодраг Бебић.

Фотографије: ТВ Фрушка гора
текст: Софија Белотић


udovicic2.jpg

udovicic3.jpg

udovici4.jpg

udovicic5.jpg

udovicic6.jpg

udovicic7.jpg