29.09.2017

ПОКРАЈИНСКИ СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА СПОРТ И ОМЛАДИНУ ОПРЕМИО САЛУ ЗА ФИЗИЧКО ВАСПИТАЊЕ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ У ВРДНИКУ


Данас је у Основну школу ''Милица Стојадиновић Српкиња'' у Врднику стигао први део спортске опреме и реквизита у склопу пројекта одобреног на конкурсу за финансирање посебног програма - пројекта изградње, одржавања и опремања спортских објеката у АП Војводини, који је расписао Покрајински секретаријат за спорт и омладину.

Irig_rs_04.JPG

У врдничку школу данас су стигле гимнастичке справе, старт - блокови и опрема за скок у вис, лопте за кошарку, мреже за фудбал, шаховски комплети, ручни семафор, док се испорука остатка опреме очекује ових дана.

''Након што је сала за физичко наше школе комплетно реновирана захваљујући Управи за капитална улагања и Влади АП Војводине, и то после вишедеценијског неулагања и пропадања, сада смо од секретаријата добили и преко потребну спортску опрему и реквизите у укупној вредности од 250.000 динара. Приликом одабира, гледали смо да салу опремимо за бављење базичним спортовима, и то атлетиком, гимнастиком и спортским играма, а потрудићемо се да у сарадњи са локалном самоуправом и Покрајинским институцијама у будућности обезбедимо опрему и реквизите и за бављење најширим спектром спортова како би у деци пробудили таленат за спорт у најранијем детињству. Користим прилику да се у име деце и колектива наше школе захвалим људима из Покрајинског секретаријата за спорт и омладину као и људима из Управе за капитална улагања на одличној сарадњи и огромној помоћи која је резултирала тиме да Врдник коначно има једну модерну, сређену и добро опремљену салу за физичко васпитање какву заслужује и у којој деца данас заиста уживају'' - истакао је директор школе, проф. Горан Жугић.

Да улагање Покрајине у школски спорт у Врднику доноси добре резултате говори и чињеница да су такмичари Атлетског клуба ''Соко'' из Врдника са пионирског првенства Србије одржаног пре неколико дана у Крушевцу донели чак три медаље.

Врдник је увек био расадник талентованих спортиста а комплетно сређена и опремљена сала за физичко васпитање ОШ ''Милица Стојадиновић Српкиња'' сигурно ће у годинама које долазе изнедрити бројне добре спортисте и освајаче медаља на великим такмичењима.

Текст и фотографије: Драган Аметовић


Irig_rs_01.JPG

Irig_rs_02.JPG

Irig_rs_03.JPG

Irig_rs_05.JPG