15.10.2017

ПЕТ МЕДАЉА ЗА ВРДНИЧАНЕ И ИРИЖАНЕ НА ОТВОРЕНОМ ШАМПИОНАТУ БЕЧА У ТЕКВОНДОУ


Да је Теквондо клуб ''Змај'' из Врдника најуспешнији спортски колектив у општини Ириг, потврђује и велики успех постигнут на управо завршеном Отвореном првенству Беча у овом све популарнијем спорту!

twd_05.jpg

Златне медаље освојили су Исидора Шавија и Чеда Алексић, сребрну Урош Шавија, а бронзане Вук Бикић и Марко Кукурузовић.

Жетва медаља у главном граду Аустрије круна је вишегодишњег доброг рада у овом клубу а број освојених медаља на домаћим и међународним такмичењима зна вероватно само тренер клуба, Горан Живановић:

- Требало би ми доста времена да саберем тачан број медаља које смо освојили, што на такмичењима у Србији, што у иностранству. Имамо велики број појединачних титула првака Војводине и првака Србије, а и екипно смо на неколико великих такмичења били најбољи. Подсетио бих и да су Војислав Даничић, Марија Јокановић и Хелена Милаковић освајали бронзане медаље на првенствима Балкана, и колико знам то су, уз медаље врдничке атлетичарке Ање Ковач, једине медаље за општину Ириг освојене на шампионатима Балкана. У сваком случају, радујемо се свакој медаљи као да је прва, а на успех у Бечу смо посебно поносни. Искористио бих ову прилику да се захвалим председнику општине Стевану Казимировићу и његовом заменику Миодрагу Бебићу који су нам помогли да отпутујемо на ово такмичење, а сигуран сам да су ''Змајеви'' достојно репрезентовали општину Ириг у Бечу као што ће то чинити и на сваком другом такмичењу на ком буду учетвовали.

Теквондо је све популарнији спорт међу младима, какво је интересовање међу младина у нашој општини?

- Чињеница је да су успеси на олимпијским играма допринели да теквондо доживи експанзију у Србији. Морам да кажем да смо ми у Врднику почели са радом пре тих успеха и радимо успешно већ 10 година. Прикључила су нам се и деца из Ирига тако да сада озбиљно радимо у оба највећа места општине. Тренинзи су три пута недељно а често организујемо и тренинге у Руми и Путинцима како би деца спаринговала са такмичарима који тренирају дуже од њих и тако научила нешто ново – каже Горан.

Хоће ли ови успеси у Бечу утицати да се број деце које тренирају теквондо још повећа?

- Хоће сигурно. Када деца виде да њихови другари из разреда и комшије путују, друже се, иду на припреме, освајају медаље на такмичењима у нашој земљи и иностанству, пожелеће и она да буду део такве спортске приче. У сваком случају, на тренинзима се трудимо да та деца израсту у здраве спортске личности а они најуспешнији ће сигурно донети још много медаља са великих такмичења. Позивам их да нас посете на тренинзима у Врднику и Иригу, сигуран сам да ће пожелети да нам се придруже.

Очигледно, са малим-великим ''Змајевима'' нема шале.

На нама је да им пожелимо још пуно спортских успеха широм Србије и Европе а да напоменемо да код Горана на тренинге не можете да долазите уколико сте добили јединицу у школи и та забрана траје све док је не поправите!

И због тога, и због свих до сада освојених медаља, и због оних које ће бити освојене у годинама које долазе: БРАВО ''ЗМАЈЕВИ''! Текст: Драган Аметовић Фото: ТК Змај


twd_03.jpg

twd_08.jpg

twd_04.jpg

twd_07.jpg

twd_01.jpg

twd_02.jpg