02.10.2015

Нови путеви у иришкој општини


Асфалтирање пута од манастира Мала Ремета до гребена Фрушке горе се приводи крају. У питању је пут дуг 2130м који ће за 15км скратити пут Рума- Нови Сад, али и повезати Општину Ириг са излетиштем Широке ледине, на ком ће бити изграђен нов туристички комплекс.

20151001_135558.jpg

Иницијатива за уређење ове саобраћајнице потекла је још пре осам година од Епархије Сремске, а сада су се стекли услови да се инвестиција приведе крају. У изградњу овог пута су се укључили фирма "Атос фруктум" из Мале Ремете која је урадила земљане радове, и у чијем је плану изградња еко етно комплекса на Широким лединама, у сарадњи са епархијом Сремском, док радове финансира Дирекција за изградњу путева.

Стеван Казимировић, председник општине Ириг и Федор Пушић, директор Агенције за рурални развој посетили су Малу Ремету и истакли који је значај реализације ове инвестиције, јер развој инфраструктуре отвара и правце развоја туризма на Фрушкој Гори и у Општини Ириг.

-Самим тим доћи ће до унапређења туристичке понуде у овом делу општине, посебно када се зна да долази до експанзије туризма у овим крајевима. Значај овог пута огледа се и у томе јер се  наша општина належе на Национални парк Фрушка гора у дужини од 25 км . Гребенски пут на Фрушкој Гори је у надлежности Општине Ириг, тако да ми сад са изградњом овог пута код Мале Ремете имамо излаз и са источне и западне стране на Партизански пут– каже Казимировић и додаје да скраћен пут до границе са Хрватском на тридесетак километара, па се очекују и гости са те стране.

Изградњом пута, а касније и еко етно села ће се формирати још једна туристичка целина на територији општине, повезана адекватном путном  инфраструктуром. Подсећамо, на последњој седници Скупштине општине усвојен је план о детаљној регулацији за изградњу етно насеља од 43 бунгалова.

–Изградња пута је веома битна за развој општине, а и самог места Мала Ремета. Да би становништво опстало у једном малом месту потребно је да има изграђене одређене делове инфраструктуре, а једна од битнијих стварији јесте пут. На овај начин, спајамо мештане са другим околним местима. Такође, привлачимо инвеститоре и потенцијалне становнике да изаберу Малу Ремету за место становања и пословања. Фирма "Атос фруктум", је један од покретача привреде и воћарства, сада и туризма у овом крају, посебно што запошљавају мештане из овог села. Заједно са овим инвеститром, Епархијом сремском и манастирима, а сада и новом саобраћајницом очекујемо унапређење и овог до сада забаченог дела наше општине– рекао је приликом обиласка радова Федор Пушић, директор Агенције за рурални развој Општине Ириг.

Завршетак радова на изградњи саобраћајнице очекује се до краја месеца, рекао је председник ОПштине Ириг, Стеван Казимировић.


20151001_135942.jpg

20151001_135434.jpg

20151001_144953.jpg

20151001_144943.jpg