03.03.2020

БАЊА ВРДНИК – НАЈПОСЕЋЕНИЈА БАЊА ВОЈВОДИНЕ У ЈАНУАРУ 


Према званичним подацима Републичког завода за статистику, Бања Врдник бележи рекордан број посета, али и ноћења. Најпосећенија бања у јануару 2020. године у Војводини је Бања Врдник са 3.523 доласка и 9.345 ноћења, што је у односу на исти период прошле године 104,7% повећан број долазака и 49,16% повећан број ноћења. У односу на остала бањска места у Србији Бања Врдник је на другом месту по броју ноћења, одмах после Врњачке бање.


Vrdnicka_kula_2b.jpg

„Ово је озбиљан помак у односу на претходни период, а 2020. годину видимо као најбољу до сада. Захваљујући све већем броју туристичких садржаја, али и константној промоцији Бање Врдник и општине Ириг коју чини Туристичка организација општине Ириг на домаћим и иностраним сајмовима, овај податак Републичког завода за статистику је само доказао да смо на добром путу“ рекао је директор Туристичке организације општине Ириг, Драган Драгичевић.    

Директор Драгичевић напоменуо је да је у јулу 2019. године усвојен нови Закон о угоститељству који предвиђа употребу новог система е-Туриста за онлајн пријаву домаћих и страних гостију, који ће много олакшати пословање угоститеља који пружају услуге смештаја, али и дати поуздан приказ броја посета и ноћења на нашој територији.